Alltså allvarligt talat, vad är det för fel på en del människor!?
 
Jag hade egentligen inte tänkt bry mig om det här ämnet, men läste en grej och det var liksom sista droppen (pun intended) som fick bägaren att rinna över. Och därför ska jag nu stoppa in mina två kronor och spela en sång. 
 
För folk är bannemej inte kloka med alla de där jävla utmaningarna och nomineringarna som florerar hit och dit på sociala medier. Är det inte en utmaning i "Planking" som gick ut på att man skulle ligga som en planka på ett udda ställe, så är det en utmaning i att halsa en pilsner. Och nu så ska man tömma en hink med vatten över skallen...
 
Och som vanligt så urartar det. Pilsnerdrickandet gick överstyr när nån idiot fick för sig att halsa ren sprit istället och tycka att det var smart, eller åtminstone manligt. Och sen utmana andra att göra detsamma. Samma sak är det med de här hinkarna med isvatten. 
 
Låt mig börja med att säga detta:
Jag fattar. Jag har sett länken om vart det hela började. 
Det är för en god sak. 
En rik och berömd människa blev sjuk, och kom på att utmana andra att tömma en hink med iskallt vatten över skallen, för att öka medvetenheten om en sjukdom. 
 
....gud förbjude att en helt vanlig och inte känd person skulle ha drabbats av sjukdomen. 
Tror inte särskilt många nappat på utmaningen då!
 
Men sen vill jag tillägga två saker:
1) Om man inte donerar pengar samtidigt som man accepterar utmaningen så är man bara ett dumarsle som tömde en hink med vatten över skallen. 
2) Kranvatten, även kallt sådant med lite is i, räknas inte som isvatten!
 
Jag har sett flera sådana videos florera på FB. Både av kända personer och vänner. Blev riktigt överraskad av att se f.d president Bush göra en sådan, med en stor portion humor. Ändrade lite av min syn på honom faktiskt. 
Men jag har också sett en lång video med "Ice bucket fails compilation" och där kan man verkligen börja undra vad det är för fel på en del människor.
 
Tips:
Om man fyller en behållare med vatten så blir den tung. Vatten väger. Vatten i en behållare är jättetung och gör jätteont att få i skallen från ett par meters höjd...!

Såg hur många som helst som fyllt soptunnor med vatten och sen sitter typ under balkongen och sen tappar personen som ska hälla hela karet i skallen på den som ska göra sin challenge. Förmodligen ganska många som skadat sig rätt rejält i sin iver att göra något häftigt som man kan lägga ut på FB.
 
Priset som mest korkad och största dumarslet vinner förmodligen killen från Belgien som jag läste om igår. 
Han skulle göra en riktigt cool challenge tänkte han, så han fixade en polare som skulle dumpa vatten på honom från ett flygplan. Ni vet ett sånt man använder för att släcka bränder. Så polaren dumpade 1500 liter vatten på honom, från sju meters höjd...
 
Hur.
Jävla.
Dum.
I.
Huvudet.
Får.
Man.
Vara!!!!!! 
 
Fattade han verkligen inte att ett TUSEN fem HUNDRA liter vatten från sju meters höjd, levererat av ett flygplan som förmodligen flög i 400km/h skulle göra ont att få på sig!?
 
Jag är inte särskilt bra på fysik, fick en etta i skolan (dvs lägsta betyg) så jag vet inte om det är Einsteins relativitetsteori eller Newtons lag om rörelse och massa som borde ha gett idioten en fingervisning om vad som skulle komma att ske, men t.om jag med lägsta betyg i ämnet fattar att det där var en jävligt korkad idé. Nu vet jag inte hur det gått med killen, men det var tydligen inte bara att ta handduken och torka håret efteråt åtminstone. 
 
Sen har vi det där med isvatten...
Kallt kranvatten som man häller isbitar i räknas inte som isvatten.
För det heter ju faktiskt Ice Bucket Challenge. 
Man kan ju ta varmt eller ljummet vatten och slänga i några isbitar om man så vill. Så slipper man frysa. Det är säkert kallt, men knappast isvatten. Tro mig, jag vet vad isvatten är...
 
Låt mig berätta en liten historia om hur det verkligen är att få en hink med isvatten över sig. 
 
För tolv år sedan så var vi på en resa med klubben, till den vackra ön Rhodos, som f.ö ligger i Medelhavet, om nu någon inte visste det. 
Vissa av er känner kanske till att jag kan störa mig rätt rejält på dumhet och okunskap. Mer så förr än nu. Man har väl mognat och har lättare för att släppa folks dumhet förbi sig utan att reta sig på det. 
 
Med på denna resa hade vi en tjej, förvisso ganska ung, men också en extremt blond tjej. En kväll när vi åkte taxi in till centrum för att festa till det lite så satt hon bredvid mig i baksätet på taxin. Hon satt och tittade lite tankfullt ut genom fönstret på havet, men det skulle visa sig vara en illusion, för någon tankeverksamhet kan då fan inte ha förekommit! Följande konversation utspelade sig:  
 
Hon - Vad är det för sjö som ligger där ute?
*Jag stirrar på henne i häpen förvåning* - Du är medveten om att vi är på Rhodos va? säger jag till sist. 
 
Hon - Ja vaddå....?
*Jag stirrar om möjligt ännu mer förbluffat på henne och utbrister till sist* - Det är ju för fan MEDELHAVET!
 
Hon - Jaha.... Ja jag är ju inte så bra på geografi.
*Jag sitter och muttrar för mig själv om grundläggande allmänbildning*

Flickan sitter och tittar ut genom sidorutan i tystnad en liten stund och frågar till sist:
Är det en stor sjö...?
 
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!!!!!!

Där har ni bakgrunden till det som komma skall. 
Jag kände det nödvändigt att upplysa er om detta, för det som jag ska berätta om härnäst kvalar lätt in på Topp Fem Elakaste Saker Jag Någonsin Gjort. 
Men hon hade strykt mig mothårs i en hel vecka och jag var mer än lovligt trött på henne. Det här var bara en grej. Tro mig, det fanns fler. 
 
Avslutningen på veckan så erbjöd researrangören en möjlighet att åka iväg och festa lite på en strand en bit bort. Gratis dricka ingick. Och eftersom det var hyfsat varmt ute så hade de en stor hink fylld med is som de lagt alla öl och cider i, så att de verkligen skulle hålla sig kalla. 
 
Jag minns detta väldigt tydligt. Det är en sån grej som man alltid kommer att komma ihåg, även om man inte kan minnas vad man käkade till lunch igår, typ. 
 
Jag tog den sista burken som fanns i denna stora bytta. Burken hade lagt sig på botten, så jag fick köra ner hela armen i denna sörja av is som behållaren bestod av. Vi snackar alltså konsistens á la Slush Puppie. Och när jag fiskat upp burken så var jag helt röd på armen och den var i stort sett helt avdomnad av kölden. Fick fiska runt lite innan jag fick tag på den där burken liksom. Det var verkligen isvatten i dess rätta mening!
 
Nu vet jag inte om det var gudomlig inspiration, eller om det bara var en elak djävul som satt på min axel och viskade i mitt öra, men jag fick syn på denna ack så blonda tjej sitta med ryggen emot mig en bit bort. Fick en snilleblixt, som från klar himmel. En snabb blick och en gest till min vapenbroder att ta tag i andra handtaget så lyfte vi med gemensamma krafter denna stora hink och smög oss fram till vårt offer. 
 
Och tömde hela hinken, säkert 15 liter om inte mer, över vårt ovetande offer!

Tänk dig att sitta på stranden en varm sommardag. Huden varm av solens sken och helt ovetande om vad som ska hända så får du en rejäl dusch av Slush Puppie över dig. 
Jag menar, jag vet ju hur det känns att ligga och sola och nån kommer upp nybadad och stänker lite vatten på dig. Så därför vet jag hur en person reagerar när man tömmer en hink isvatten över någon. 
 
Hon satt som paralyserad i säkert en halv minut. Inte ett ljud gjorde hon, inte en muskel rörde hon. Senare berättade hon att hon inte ens kunde andas på hela den tiden, gick inte att få in luft i lungorna, för chocken var alldeles för stark. 
 
Så reagerar man på en hink isvatten!

Alla som lagt ut en video där man tömmer vatten över skallen, och sen fortsätter att prata om vilka man vill nominera vidare, borde kanske ta sig en funderarer på hur man reagerar på iskallt vatten. För som sagt, kallvatten och isvatten är två olika saker. Ska man göra det så ska man väl göra det ordentligt...!?
T.om killen som drog igång detta insåg att han själv aldrig gjort utmaningen, och trots sina nervskador så ser man chocken han utsätts för efter att ha fått hinken över sig.
 
Han visste skillnaden på kallvatten och isvatten...