Eftersom jag aldrig tycks bli färdig att skriva om den där grejen jag funderat på ett tag så får jag ju peta in något annat. Och då får det helt enkelt bli ett sånt där typiskt gammal gubbegnäll på saker som borde fungera men som faktiskt inte gör det. 
 
För såhär är det.
Just nu så håller jag på att reta mig mer och mer och mer på det förbannade autokorrigeringssystemet som finns inbyggt i min Samsung Galaxy S5 Mini. 
 
Det är, på fullt allvar, på gränsen till att jag vill testa dess funktionalitet som stöt-tålig. 
Vattentät vet man ju att den är, men jag vill ibland testa hur bra den tål stötar. 
Till exempel genom att vräka in den i en tegelvägg. Med full kraft!!
 
Nu kan det kanske tyckas att det är lite att ta det till överdrift att störa sig på ett autokorrigeringssystem. Många roliga bilder läggs ju ut på det temat. Lite skoj får man ju bjuda på. Right?
 
Nåväl, det är ju bara det att jag är lite av en stavningsnazist. 
Avskyr felstavade ord och felaktiga meningar. Har förvisso slutat att påpeka för andra när de gör fel, men min egen skrivstil kan jag ju fortfarande i allra största grad påverka. I sanning är det så att för varje blogginlägg jag skriver så måste jag ändå korrekturläsa det några gånger innan jag publicerar, för det finns alltid något jag vill ändra på. Någon mening här, något ord där. Småmissar som slunkit med. Det händer såklart att det slinker med något misstag ibland, och det må reta skiten ur mig, but so be it. 
 
Det som har blivit sjukt störigt på min jävla Samsung är att den ändrar på ord även när jag inte vill det!
Jag skriver ju, som de flesta andra nu för tiden, med QWERTY tangentbordet, och jag vet ju vilka bokstäver jag trycker på. Så om man skriver ett inlägg eller en kommentar på FB och jag trycker in bokstavskombinationen S O M för att jag faktiskt vill skriva "som" så blir jag till gränsen furiöst vansinnig av att upptäcka att det publicerade inlägget/kommentaren istället fick ordet "son" till skänks av Samsung!
 
Jag menar, KOM IGEN!
"Som" är ett rättstavat ord. Det är ett extremt vanligt ord. Varför i hela glödheta helvete går den förbenade apparaten in och ändrar det ordet till något helt annat!?
"Är" har åtskilliga gånger blivit ändrat till "Ät" istället. Samma sak där. 
Ge fan i att ändra på något som är rättstavat och är betydligt vanligare än det andra. 
 
Samma sak med ändelser. Jag kanske skriver "sommaren" och så får jag det ändrat till "sommarens" bara sådär. För jag kanske var dum i huvudet och inte visste vilken typ av ord jag ville skriva, så det lades till en bokstav för säkerhets skull...?
 
Låt mig gärna få inflika att överdrivet många idag är urusla på att stava. Åtminstone många av dem som jag har äran att läsa. Hela den här biten med att mobilerna går in och stavar åt oss kommer att göra en hel generation ännu sämre på att stava.
 
Men vet ni vad?
Jag var inte färdig med att whina om hur urusel min telefon är.
Ty jag, liksom många med mig, använder ibland ord på andra språk i det dagliga talet. Och så även ibland i skrift. Det har helt enkelt att göra med inflytandet man får överallt. Filmer, tv och musik. Allt innehåller ord och fraser, och vissa fastnar. Det har t.om hänt att jag har en fras på engelska i huvudet som förklarar vad jag menar, men jag kan inte för mitt liv komma på ett bra sätt att säga det på svenska.
Och när inte jag finner orden, då har det gått långt...
 
Vissa uttryck har bara fastnat. Av någon anledning. 
Jag vet att jag är en flitig användare av det australiensiska uttrycket "No worries" och att jag är mer benägen att använda "Absolutley" än det mer korrekta "absolut" och det finns väl ingen direkt anledning till att det är så. 
Det är bara en del av paketet som är jag. Bättre förklaring har jag inte. 
 
Men det som händer när man ska skriva ord i en telefon som inte är inställd på att använda det språket är att den ändrar hela ordet till något helt annat. Något som knappt ens är i närheten av det jag ville skriva. 
Och det stör mig ännu mer än det andra!
 
Om jag nu får för mig att jag vill skriva ett icke-ord som t.ex "Thunderpussylightningfuck" som ett enda ord så vill jag inte att programmet ska hitta på att det ska föreslå "Tandsköterskemottagning" och än värre är att ordet som jag har skrivit, med mina egna fingrar, precis så som jag ville ha det, det FÖRSVINNER bort, och bara ett enda ord återstår som alternativ. 
 
Om jag vill använda ordet som jag faktiskt skrev, så måste jag gå in i menyn och bläddra genom några alternativ innan jag hittar det. Och det stör mig. 
Det är fanimej som att ha en baksäteschaufför som talar om för mig vad jag nyss gjorde och säger att jag skulle gjort något annat istället. 
 
Liksom, jag VET ju vad jag gjorde. Om jag svängde vänster in på en enkelriktad gata så behöver ingen tala om för mig att jag svängde vänster. Det var ju jag som vred på ratten. Om jag skrev "Thunderpussylightningfuck" (vilket jag naturligtvis aldrig har skrivit, för varför skulle jag) så måste programmet utgå ifrån att det var det jag verkligen ville skriva. Jag antar att det kan vara en sån där manlig grej. Ty vi gör sällan fel. Vi gjorde det vi avsåg att göra. Det är andra som har fått uppfattningen att det är fel, vilket det kanske var, men det förtar inte det faktum att vi faktiskt gjorde det som vi hade tänkt oss göra. 
 
Så sluta att idiotförklara mig. 
Det är helt okej att ge förslag, lite diskret, på alternativ. 
Men ge fan i att ändra på saker som är rätt!
 
För såhär är det. 
Svärmor, eller annan gnatig baksäteschaufför (ett ord jag aldrig hade kunnat skriva med mobilen utan raseriets flammor för ögonen) kan man inte kasta ut ur bilen i farten för att....tja, för att man inte kan det helt enkelt.
En bråkig mobil har inte riktigt samma moraliska skyddsnät att luta sig emot.
 
Den lär ju sluta fungera som den ska inom ett år ändå liksom...