Internet är ett fantastiskt ställe där man kan råka på än det ena och än det andra. 
Jag är med i en grupp som består av rätt många hardcore vänsteraktivister som är hyfsat omöjliga att diskutera med ibland, och jag lär nog återkomma till denna gruppen längre fram misstänker jag. För vissa saker är helt omöjliga att föra en sansad diskussion om helt enkelt.
 
Men det finns också en hel del sköna personer som bjuder på sig själva i rätt gott mått. Och ibland uppstår det trådar om de mest omöjliga saker. 
...som häromdagen. 
 
Av nån anledning började folk snacka om saker som deras barn uttalade fel, och genast dök det upp en veritabel uppsjö av bebisjoller...
 
Ett axplock innehåller:
Lalal = Banan
ooubb-ylt = Jordgubbssylt
Peckedöd = Knäckebröd
Makanismer, skjuvar, Basketti, Heppusch, Binkskit, Böttchullar, Skabetti, Tomtekorv, Namenaner och Bullköttar är även det olika namn på mat. 
Det fanns även ord som blöjblöj, jimmyjamjams och päckeligt. 
 
Droppen kom dock när en människa slänger ur sig följande:
 
Mina barn är 24, 22 och 16 år gamla och vi äter fortfarande Tatis, Monstermos och Möttepötter.
 
Och jag bara tänker att du måste för fan skämta med mig!?
Tjugofakkingfyra år gammal; och man håller fortfarande på och bebisjollrar...!?
 
...seriöst?
 
Vad fan är det för fel på en del människor?
Jag tycker knappt att man ska bebisjollra med småbarn ens. Lär dem de rätta orden istället. 
Låt gå att det kanske inte är så enkelt att uttala vissa saker rätt när man är litet barn; men inte fan blir det bättre av att man håller på med en massa blaj-blaj ord istället. 
 
Det man gör är ju att man fostrar en hel generation av Bobby Boucher a.k.a  The Waterboy som kommer till skolan och börjar fråga efter saker på ett språk ingen förstår. 
Som i ren desperation sätter sig och bajsar i en sophink, eftersom ingen människa kunde begripa att det där Brum-brum som han behövde göra på pottelipott-pott innebar att han letade efter toaletten...
 
Och jag kan ju verkligen se framför mig hur en hel generation av unga män förblir oskulder när de försöker bjuda hem en tjej på middag genom att använda orden:
 
Ska du hänga med hem? Mamsebamsen ska laga Mackelacker och pjuff-pjuff och efteråt kan vi ta lite mjam-mjam och bullbull på mitt rum. Smaskelibaskens det där vet du...
 
...fast det slog mig alldeles nyss att det rentav kan vara värre än så här.
Tänk om båda två är uppfostrade med samma nonsensord...?
 
....kan ni tänka er hur det låter när två sådana ska prata snusk med varandra??
 
Jag kan riktigt föreställa mig hur tjejen förföriskt lutar sig fram och viskar i örat på den unge mannen:
 
Nu är jag så fuktig i snippelitippen så jag vill att du tar fram snoppetoppen och gör dig redo för lite bumpelibumpi, och vill du verkligen tända mig så smiska mig hårt i oooompan.
 
Framtidens generationer kommer för fan att bestå av Ned Flanders...
 
...Doh!